KORG D1 – новото дигитално пиано вече в Музикален Център Икономов!

//KORG D1 – новото дигитално пиано вече в Музикален Център Икономов!

KORG D1 – новото дигитално пиано вече в Музикален Център Икономов!

Усещането на гранд пиано в собствената ви стая.

За пианисти, насочени не само към класическа музика, но и към джаз, рок и фънк, удобството да могат да репетират навсякъде, а и да вземат пианото си със себе си където и да отидат, е ключово.  Освен това, добре настроената клавиатура и общото усещане на инструмента са от изключителна важност. KORG D1 е пиано, което партнира идеално на пианисти и клавиристи от всеки жанр.

Фокусът на D1 е да осигурява най-доброто в стилен и компактен дизайн. Резултатът е топ инструмент, който притежава усещането на гранд пиано и все пак е изключително преносим. Със своята висококачествена разработена от KORG клавиатура и над 30 звуци, които блестят в инструмента, D1 отива на всяко изпълнение.

RH3 клавитура, произведена в Япония

D1 притежава тежка “hammer” клавиатура, т.н. RH3, която притежава усещането на гранд пианото, където ниските тонове са по-тежки, а високите – по-лесни за свирене. С естественото усещането на тази брилянтна клавиатура, няма да искате да спрете да свирите.

Компактно и преносимо

Конструкцията на шасито е преработена така че тялото става тънко почти 26 см, минималната дълбочина, която все още позволява да свирите комфортно. Въпреки цялостната си клавиатура, D1 може да бъде пренесено навсякъде с лекота, благодарение на мекия си калъф SC-D1 (продава се отделно). Стилната стойка, ST-SV1 (продава се отделно), завършва напълно комплекта.

Тридесет висококачествени звуци

D1 съдържа тридесет експресивни звуци. Те включват множество пиано звуци, които покриват жанрове като класика, джаз, поп, но ще откриете и други звуци, като електрическо пиано, орган, клавесин. Има дори звуци като вибрафон, акустична китара и strings.

Богати пиано звуци

За да се постигне чувство, близо до това на акустичното пиано, D1 превключва между 4 различни семпли в зависимост от динамиката на изпълнението ви. От леко докосване, до фортисимо, звукът отговаря реалистично на свиренето ви.

“Electric piano” звуци

Вградени са шест вариации на звука, често ползвани в популярната музика на 60-те и 70-те, както и много тонове, ценени в soul музиката.

Орган звуци

Шест орган звуци са на лице, от такива ползвани от рок и джаз, до тъжни “pipe organ” тонове.

Удобните функции на електронно пиано

Метрономът мож да бъде включван/изключван с едно натискане. Layer режимът ви позволява да наслагвате два звука като натиснете двата бутона за пускане на звуците едновременно. Например, искате до комбинирате strings или вибрафон с пиано – натиснете бутоните за звуците едновременно и това ще се случи. Touch control функцията ви дава да избирате от пет настройки (light, standard, heavy, stable, fixed) как звуците да отговарят на динамиката на свиренето ви. Така може да свирите и да получавате отзвука, който желаете. Имате и три вградени ефекти: brilliance, reverb и chorus. Оптималният вариант за всеки един от вградените ефекти вече е настроен, така че може да ги пуснете и да се насладите на свиренето си.

Line Out жакове, MIDI-IN конектори

D1 ви дава всички външни връзки, от които може да имате нужда на сцената. Стандартните LINE-OUT жакове могат да бъдат свързани директно с говорители или с записвателна апаратура. Имате и MIDI IN/OUT конектори. Можете да ги свържете чрез MIDI интерфейс към компютъра си и да ползвате D1 като MIDI клавиатура или външен пиано модул.

By |2018-09-10T07:43:15+00:00June 20th, 2018|News|0 Comments