Избор на електронно пиано

//Избор на електронно пиано

Избор на електронно пиано

Независимо дали сте начинаещ в свиренето или сте професионалист – или пък желаете да запознаете децата си с удоволствията на пианото – изборът на инструмент е сложно и понякога объркващо начинание. Затова ние от Музикален Център Икономов сме ви подготвили списък с различни пиана, разделени по спецификации, видове клавиатури, възможности и ценови клас.

Докато преди изборът на пиано е бил между различните марки акустични пиана, в днешни дни електронното пиано е завзело повечето ниши, които преди са били резервирани за дървения му предшественик. Това е поради много и практични причини. Електронното пиано в повечето случаи е по-леко и преносимо, съдържа повече от един звук – било то други семплирани акустични пиана, електронни такива, дори органи и клавесини, и също така не изисква настройка, неизбежна част от грижата за акустичното пиано. В допълнение може да споменем и наличието на функции като вграден звукозапис, пускане на песни от mp3 или wave формат, с които да репетирате, и много други нововъведения, които преди не са били налични или дори възможни, а сега присъстват в повечето съвременни електронни пиана.

Еволюция и разнообразие

Естествено е скептицизмът на повечето хора, започнали свиренето си на акустична пиано, да е насочен към клавиатурата на електронния вариант. С напредъка на технологиите, този проблем е отстранен. В зависимост от ценовия клас може да откриете клавиатура, която да притежава същата динамика и отзвук, с които сте свикнали от дете. Звукът също напредва с всяка изминала година. Ако търсите концертно пиано, новите варианти на KORG, подобно на G1 и G1 Air (с вградена Bluetooth функционалност), ще ви предложат брилянтни семпли на три от най-добрите и популярни пиана в света – немско, австрийско и японско.

Процесори и ефекти

Ако желаете и електронни звуци, подобно на орган, мелотрон, тромпети и флейти, съчетани с мощни звукови процесори и вградени ефекти, тогава може да се насочите към пиана като SV1 или новия Grandstage-GS1, представен миналата година.

Традиция в нови дрехи

Ако пък искате да закупите красива и солидна мебел за апартамента си, която по нищо не отстъпва на естетиката и звука на акустичното пиано, заложете на C-540 и C-720 серията пиана.

За начинаещи

За начинаещи, пианата като B1, LP-180 и SP-280 могат да бъдат идеалния партньор, с който да опознаете света на музиката. Те притежават вградени говорители, десетки звуци и не са отвъд бюджета на солиден коледен подарък.

Златната среда

Така стигаме до средния ценови клас пиана, като C1 Air например. Те комбинират всички изброени досега функции – множество звуци, безжична връзка с телефон, функция звукозапис, и ги съчетават с изискан външен вид и компактност.

Заповядайте в магазина ни в Sky City Mall, където може да пробвате всеки един модел и да получите допълнителна информация от специалистите ни.

By |2018-09-10T07:43:31+00:00April 11th, 2018|Articles|0 Comments